Deze quiche is makkelijk te maken en heel goed te eten. :-)

5 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g champignons
1½ el milde olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
1 el gedroogde tijm
250 g kipreepjes
4 witte scharreleieren
125 ml Blue Band kookroom
Verder nog nodig:
Quichevorm 24 cm
1 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.
2 Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.
3 Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.
4 Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.
Combinatietip: Lekker met rucola
Reactie plaatsen
Reacties