Quiche met kip en champignons

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 15:51

Deze quiche is makkelijk te maken en heel goed te eten. :-)

5 plakjes diepvries bladerdeeg

250 g champignons

1½ el milde olijfolie

400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

1 el gedroogde tijm

250 g kipreepjes

4 witte scharreleieren

125 ml Blue Band kookroom

 

Verder nog nodig:

Quichevorm 24 cm

1 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taart- of quichevorm met het bladerdeeg.

2 Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, roerbakgroente, tijm en peper 6 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de kipreepjes erdoor.

3 Klop ondertussen de eieren met de kookroom, peper en eventueel zout los en meng met het groente-kipmengsel.

4 Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen voor het serveren. Lekker met rucola.

Combinatietip: Lekker met rucola

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.