Broccolisoep

Gepubliceerd op 16 april 2023 om 11:39

Lekker en gezond en zo klaar

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een receptje geplaatst heb. Sinds 3 weken heb ik een nieuwe baan waar ik 4 dagen per week voor aan de slag ben. Zo houd ik wat minder tijd over voor mijn andere bezigheden. Niet erg hoor, maar wel de reden dat ik niet zoveel meer plaats. Maar deze wil ik absoluut met je delen! Want je weet hoe zonde ik het vind om eten weg te gooien. En hoe vaak gooien mensen de stronken van de broccoli wel niet weg? Te vaak denk ik. Ik was daar zelf ook altijd schuldig aan. Maar nu heb ik er een prima bestemming voor gevonden: Broccolisoep. Probeer het ook eens. Ik heb dus voornamelijk de stronken gebruikt en maar een paar roosjes die ik over had van een ander recept waar ik broccoli voor heb gebruikt. Toevallig had ik ook nog een restje kookroom in de koelkast staan en een plantje basilicum die altijd goed probeer te verzorgen zodat deze blijft groeien. Uien en aardappel heb ik natuurlijk ook altijd wel in huis. Dat hoort toch gewoon bij de basis ingrediënten? Voor mijn restje broccolistronken heb ik de helft van dit recept gebruikt. Maar je kan zelf natuurlijk even kijken naar het gewicht van de broccoli hoeveel je van de rest van de ingrediënten nodig hebt.

Succes en eet smakelijk!

 

1 middelgrote ui

600 g broccoli

1 el milde olijfolie

200 g kruimige aardappelen

1 groentebouillontablet

1 l kokend water

15 g verse basilicum

 250 ml kookroom

 

1 Snipper de ui. Schil de stronk van de broccoli en snijd in plakken. Snijd de rest van de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

2 Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappel, bouillontabletten en het water toe aan de broccoli. Breng aan de kook en kook 10 min. Neem de pan van het vuur.

3 Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Voeg ¾ van de room en ¾ van de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van de kookroom en het basilicum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.