Altijd goed, rijst met groenten. Ja toch?

De aanleiding voor dit gerecht was 2 aangebroken kleine blikjes tomatenpuree. Ook had ik nog wat komkommer liggen dus dat kwam goed uit. Ras el hanout is zo'n kruidenmengsel wat ik vrij weinig gebruik. Maar wat nu toevallig van pas kwam.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g zilvervliesrijst
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
4 el milde olijfolie
450 g diepvries broccoliroosjes
1 el tomatenpuree
2 el ras el hanout
½ komkommer
1 el rodewijnazijn
4 witte scharreleieren
Zo maak je het:
1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
2 Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
3 Verhit een hapjespan met de helft van de olie op hoog vuur en bak de paprika en broccoli 3 min. Voeg de tomatenpuree, knoflook en het ras el hanout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
4 Snijd ondertussen de komkommer in plakken van een ½ cm. Klop een dressing van ¼ van de olie en de azijn en breng op smaak met peper. Meng de komkommer met de dressing.
5 Voeg de rijst toe aan de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin 4 spiegeleieren (per 4 personen).
6 Serveer de rijst met een gebakken ei en de komkommersalade.
Reactie plaatsen
Reacties