Zoooooo lekker!



Goh, wat vervelend nou. Ik vond nog een paar verdwaalde winterpenen in de groentenla van mijn koelkast. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Dat doen we hier zo min mogelijk. Het leek me daarom wel een goed idee om er iets lekkers mee te maken. Deze keer is het Koken met restjes een Bakken met restjes geworden. Ik heb een heerlijke carrotcake gemaakt met limoenglazuur. Absoluut geen straf om te eten kan ik je vertellen.
Ingrediënten voor 12 porties
250 g ongezouten roomboter
100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g vloeibare honing
2 middelgrote eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
300 g winterpenen
110 g ongebrande walnoten
1 limoen
150 g roomkaas naturel
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)
Aan de slag
1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
2 Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.
Reactie plaatsen
Reacties