Tomatensoep met chipolata

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 19:07

Even spontaan een snel maar vooral lekker soepje

Vandaag ben ik eens goed door de vriezer gegaan. Ik vond nog wat leftover vleesjes van een gourmetavondje. Hier zaten ook wat chipolataworstjes bij. Heel toevallig had ik vandaag de Allerhande bij de Appie meegenomen. En nog toevalliger kwam ik een receptje tegen waarin chipolataworstjes gebruikt worden. Het gevolg was wel dat ik nog een keertje op en neer naar de winkel kon gaan om tomaten en tomatenpuree te halen. De rest van de benodigdheden had ik nog in huis. Het was vandaag best lekker weer dus heb ik er een wandelingetje van gemaakt. De soep was super makkelijk te maken en super lekker.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg romatomaat

1 middelgrote ui

2 el milde olijfolie

70 g tomatenpuree

1 teen knoflook

2 takjes verse tijm

2 rundvleesbouillontabletten

750 ml kokend water

5 runderchipolata

 

Aan de slag

1 Ontvel de tomaten: verwijder het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel 10 sec. onder in kokend water, totdat het velletje omkrult. Dompel de tomaten onder in koud water, of houd onder koud stromend water. Haal voorzichtig de schil van de tomaat.

2 Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.

3 Snijd ondertussen de ontvelde tomaten elk in 8 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.

4 Haal ondertussen het vel van de chipolata, snijd de worstjes elk in 4 stukken. Vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

5 Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.