Herfstloempia's met paddenstoelen en biefstuk

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 19:23

Een loempia, maar niet gefrituurd

 

Van de kerstdagen had ik nog een stuk of 16 rijstvellen over. Toen had ik er ook loempia's van gemaakt. Nu dus weer, maar deze keer een andere variant. Heerlijk met biefstuk en champignons. Echt de moeite waard om eens te proberen. 

 

140 g mihoen

2 limoenen

150 g peen julienne

4 el sesamolie

480 g biefstukken

4 takjes verse tijm

400 g paddenstoelen voor vlees

2 tenen knoflook

6 el glutenvrije sojasaus

32 rijstvellen

15 g verse munt

 

1 Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel onder koud stromend water en doe in een kom.

2 Pers ondertussen de limoenen uit. Meng de helft van het sap met de peen.

3 Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat afkoelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

4 Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

5 Bak de paddenstoelen en de helft van de tijmblaadjes in dezelfde koekenpan in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat afkoelen. Klop ondertussen een saus van de knoflook, sojasaus en de rest van de tijm, sesamolie en het limoensap.

6 Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes.

7 Leg er wat wortel, biefstuk, mihoen en paddenstoelen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

8 Maak zo nog 31 rijstvelloempia’s. Verdeel over 4 borden en serveer met de dipsaus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb