Alweer een pastarecept? Ja! Want ik houd er zo van!

Deze keer had ik een beetje gerookt spekreepjes over. En toevallig precies genoeg voor dit recept. Nee hoor, helemaal niet toevallig. Ik heb net zolang gezocht naar een recept met spekreepjes tot ik de juiste hoeveelheid vond.
125 g magere spekreepjes
300 g rundergehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 pak tuinerwten
1 zak tagliatelle all'uovo
100 ml kookroom
Roerbak in een wok of hapjespan de spekreepjes knapperig, schep ze uit de pan. Roerbak in het spekvet het gehakt rul en bruin. Voeg de ui toe en roerbak 1 minuut. Voeg de knoflook, tomatenblokjes met vocht, tuinerwten en ca. 150 ml water toe en breng het al roerend aan de kook. Kook de saus ca. 5 minuten zachtjes door. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kookroom door de pastasaus. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de gehaktsaus erop en strooi de spekjes erover.
Reactie plaatsen
Reacties