Dit is weer eens een vegetarisch recept en erg lekker!

Heel soms willen mijn kinderen graag bepalen wat er op tafel komt. Ik vind dat "no problem" want zo hoef ik niet steeds zelf iets te verzinnen.
Al tig jaar heb ik een grote multomap waar ik recepten in bewaar uit de Boodschappen en Allerhande. Soms doe ik er weer wat bij en soms gooi ik een recept weg. Maar sowieso wordt er met grote regelmaat uit gekookt. Hoe handig is het om inspiratie op te doen door simpelweg door de recepten te bladeren?
Maar laatst hebben de kinderen dit dus gedaan en een heel stapeltje recepten apart gelegd die ik dan "moet" koken.
Hier zat o.a. deze vegetarische burger bij. Eén van de ingrediënten is blanke amandelen. Toevallig had ik hier nog een beetje van liggen. Maar wel te weinig dus ik heb er een nieuw zakje bijgekocht. Telt dit dan nog wel als Koken met restjes? Dat maakt mij eigenlijk niet uit, ik wil dit recept gewoon graag met je delen zodat je het zelf ook eens kunt maken en net als wij heerlijk van deze gezonde burger kunt genieten.
Succes!
Ingrediënten
- 100 gram blanke amandelen
- 1 eetlepel sesamzaad
- 125 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, pot)
- 0.5 eetlepel chilipepervlokken
- olijfolie
- 250 gram wortels (grof geraspt) of
- 250 gram wortelreepjes (koelvers)
- 2 eetlepels ras el hanout
- 4 pitabroodjes (grote)
- knoflooksaus
- 1 handje rucola

Bereiden
- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Meng het sesamzaad erdoor. Pureer de kikkererwten met de chilipeper, zout en peper naar smaak. Voeg deze puree toe aan het amandelmengsel.
- Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de wortelrasp met ras el hanout 3-4 minuten. Schep dit door het amandel-kikkererwtenmengsel en vorm er 4 burgers van. Ik heb ze van tevoren gemaakt zodat ze in de koelkast nog wat steviger konden worden.
- Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 3-4 minuten per kant op de barbecue of in een grillpan.
- Snijd de pitabroodjes open. Rooster ze kort op de barbecue, in de grillpan of in een broodrooster. Ik heb ze in de oven gedaan omdat ze niet in de broodrooster pasten. Bestrijk de broodjes met knoflooksaus en stop de wortelburgers ertussen. Garneer met een pluk rucola.
Reactie plaatsen
Reacties