Feta en tomaatjes pasta uit de oven

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 10:00

Weer eens iets heel anders, maar toch weer pasta

Gelukkig zijn sommige producten nog best lang houdbaar. Zo ook een pakje witte kaas en zelfs cherrytomaatjes blijven best lang goed. De zojuist genoemde producten vond ik nog in de koelkast, overblijfselen van de kerstdagen. Ik heb ze nog net kunnen redden van de Kliko en heb er een lekker pastaatje mee gemaakt.

Ingrediënten

  • 450 gr grove pasta naar keuze
  • 1 blok feta (200 gr) of witte kaas
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 4 teentjes knoflook
  • Volle hand verse basilicum
  • Chilivlokken
  • 120 ml neutrale olijfolie + extra scheut
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: grote kookpan, grote ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een grote pan water met zout aan de kook (1 tl per liter water).
  2. Hak de knoflook grof. Meng de tomaatjes met de knoflook en de olie in een ovenschaal en maal er peper en zout over. Ik had te weinig tomaatjes maar heb het er toch op gewaagd en dat ging prima. Maak ruimte in het midden en leg het blok feta in de schaal. Giet nog een scheut olie over de feta en strooi er wat chilivlokken over. Zet de schaal ca. 25 minuten in de oven tot de feta zacht is en de tomaatjes gebarsten zijn en vocht hebben afgegeven.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de basilicum grof.
  4. Neem de schaal uit de oven en roer/prak de feta en de tomaatjes goed door tot een saus.
  5. Schep de pasta en basilicum erdoor en proef of er eventueel nog wat zout en peper bij moet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.