Het recept was vegetarisch bedoeld maar met vlees was het ook erg lekker

Hoi! Hier ben ik weer! Het is eventjes geleden, I know. Maar met een week vakantie vieren in een geweldig hotel met half pension hoef je ook niet zelf te koken. Ook wel eens fijn hoor. Wat een verwennerij! Maar we zijn weer thuis, helaas. Maar dat is ook gelijk een reden om in de vriezer te kijken en te zien wat daar nog ligt. Ik vond o.a. een zakje spekreepjes. Een snelle zoekactie op de app van Albert Heijn gaf als eerste dit recept. Het was een vegetarische versie met vegetarische speckreepjes. Maar dat maakt mij niks uit hoor! Ik heb gewoon de vlees variant gebruikt. Uiteraard heb ik wel boodschappen moeten doen om de overige ingrediënten te halen. geen probleem natuurlijk.
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 preien
12.5 g verse bieslook
4 el milde olijfolie
450 g fijne diepvries tuinerwten
2 tl kerriepoeder
100 g zuivelspread
125 g (vega)spekreepjes
150 g pittige 45+ geraspte kaas
Verder nog nodig
* pureestamper
* ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de preien in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bieslook fijn.
2 Verhit een hapjespan met de helft van de olie op hoog vuur en bak de preiringen ca. 7 min. Voeg na 4 min. de tuinerwten en kerriepoeder toe, schep af en toe om. Voeg de zuivelspread toe aan de groenten en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de spekjes in 5 min. knapperig, schep af en toe om. Voeg de gebakken spekjes toe aan het groentemengsel.
4 Giet de aardappelen af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp fijn met de pureestamper. Meng het kookvocht en de fijngesneden bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Reactie plaatsen
Reacties