Prima gerecht zo met deze winterkou. Brrrr.

Hier een lekker gerecht wat helemaal past bij de temperatuur buiten momenteel. Ovengroenten winter.
Laatst had ik een grote pan snert gemaakt en heerlijk met mijn familie en gezin opgegeten. De soep is niet gemaakt van restjes maar ik gun jou het ook om zelf deze lekkere snert te maken. Je kunt het recept vinden op https://www.boodschappen.nl/recept/snert
Van deze soep had ik een halve knolselderij over en een stuk of 5 winterwortels. Deze 2 ingrediënten in de zoekhulp van de app van Albert Heijn heeft me o.a. het recept voor de Ovengroenten winter opgeleverd. Ik heb er voor ons nog een vegetarische schijf met spinazie en kaas bij gebakken. Zo heb je een vegetarische maaltijd. Maar je kan er natuurlijk ook een lekker stukje vlees bij geven als je niet streeft naar vegetarisch.
Ingrediënten
1 kleine knolselderij
500 g winterwortels
6 sjalotten
4 el olijfolie
1½ tl zeezout
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 1/2 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in blokjes van 1 1/2 cm. Schil de wortels en snijd ze ook in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Snijd de sjalotten in de lengte in vieren.
2 Meng in de braadslede de groenten met de olie en het zout. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet hem op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten 25 minuten. Verwijder het folie en rooster de groenten in nog ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 keer om. Lekker bij o.a. rollade, gestoofde runderlappen en hachee. Of een vegetarische schijf als je geen vlees wilt.
Algemeen: Geen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand
Reactie plaatsen
Reacties