Champignonpasta met rucola

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 19:42

Weer een lekkere snelle hap voor doordeweeks.

Afgelopen weekend kregen we visite. Ik had hiervoor een grote pan erwtensoep gemaakt. Omdat niet iedereen dit lust wilde ik ook champignonsoep maken. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan maar een blik champignonsoep gekocht. 😊 Maar ik had de ingrediënten wel al in huis gehaald dus zat nu met een overschot aan champignons. Hier heb ik vandaag een lekker en snel gerechtje mee gemaakt. Het scheutje wijn in de saus heeft het net even wat meer pit.

 

Ingrediënten voor 4 personen

300 g spaghetti

400 g champignons

1 ui

1 el traditionele olijfolie

2 tenen knoflook

50 ml droge witte wijn

200 ml crème fraîche

75 g rucola

 

We waren weer eens te hongerig dus ben ik vergeten om een foto van mijn bordje te maken. De getoonde foto is van Albert Heijn.

Het recept is daar ook terug te vinden:

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R607062/champignonpasta-met-rucola

 

Bereidingswijze

1 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2 Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout.

3 Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

Variatietip/tips voor kids: Vervang de witte wijn door appelsap. Houdt iemand niet van rucola? Kies dan voor verse spinazie. Of laat het gewoon weg. Die vitamientjes halen we morgen wel weer in.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.