Macaroni met parmaham en champignons

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 11:17

Een lekker makkelijk maar vooral lekker lekker pastaatje.

 

 

Al een paar weken hoef ik amper na te denken over wat er 's avonds gegeten moet worden. Mijn kinderen hebben een tijdje geleden door mijn grote dikke map met bewaarde recepten zitten bladeren. En ze hebben er heel veel uitgehaald wat ze graag zouden willen eten. Dus ik hoef alleen maar een paar van die recepten te pakken, even naar de supermarkt en de keuken in. Niks geen hoofdbrekers over: willen ze dit eten? Vinden ze dat wel lekker? Maar aan elk recept zit ook een achterzijde. En soms maak ik wel eens het "verkeerde" recept. Zo ook gisteren. Alleen nu deed ik dat expres. Ik had namelijk nog een pakje rauwe ham in de vriezer liggen en zelfs ook nog platte peterselie. Dus dat kwam heel goed uit toen ik toevallig dit receptje in de stapel tegenkwam. Het komt uit de Boodschappen van juli 2013. Volgens mij heb ik het nog nooit eerder gemaakt maar wel al heel lang goed bewaard dus. Genoeg commentaar natuurlijk dat dit niet het goeie recept was, maar toch gingen de borden leeg en vond iedereen het lekker. Deze gaan we dus zeker vaker maken!

 

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram pastaschelpjes

1 ui (gesnipperd)

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook (gesnipperd)

600 gram kastanjechampignons (in vieren)

150 gram parmaham (in repen) 3 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)

50 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)

Bereiden

Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar.

Fruit de ui circa 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook en champignons toe en roerbak een paar minuten op hoge stand.

Verlaag de temperatuur en bak de hamrepen en peterselie een paar minuten mee.

Schep de uitgelekte macaroni erdoor, bestrooi met peper en serveer direct met de kaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.