Mooi en lekker toetje en niet moeilijk te maken
Ingrediënten
100 g kandijkoeken
50 g gesmolten boter
1 citroen
8 g vanillesuiker
200 g verse roomkaas
50 ml verse slagroom
3 middelgrote eieren
50 g kristalsuiker
8 el lemon curd
Dit recept staat ook op
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188284/cheesecake-in-a-bowl

How to
1 Doe de kandijkoeken in een afsluitbare plastic zak en verkruimel de koeken met de deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bowls. Druk goed aan.
2 Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix de vanillesuiker en het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) met de roomkaas. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaasmengsel over de bowls. Laat het mengsel in ca. 30 min. steviger worden in de koelkast.
3 Splits de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt.
Niet in dit recept althans. Ik heb ze de volgende dag geklutst met nog een heel eitje en er een gebakken ei van gemaakt voor op brood bij de lunch. Zelfs een paar eidooiers gooi ik niet weg. Misschien sla ik een klein beetje door in het niks weggooien? Goed, nu weer verder met dit recept.
Klop voor het serveren het eiwit in een vetvrije kom tot pieken. Voeg de kristalsuiker in delen toe en klop door tot het mengsel geheel stijf is. Roer de lemon curd los. Verdeel de lemon curd over de bowls. Verdeel hier over de stijve eiwitten. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin. Voor mij was het de eerste keer met zo'n brander. Ik was bang dat ik het glas kapot zou branden dus was erg voorzichtig. Maar het is gelukt en alle 4 de glazen zijn nog heel.
Reactie plaatsen
Reacties