Op z'n Mexicaans, caramba!

Vandaag ben ik de voorraadkast eens ingedoken. Daar vond ik nog een aangebroken pakje gedroogde rode linzen. Dat heb ik ooit eens ergens voor gebruikt blijkbaar. Maar ik heb geen idee meer waarvoor. De app van Albert Heijn heeft me weer geholpen. Het werd Linzen-bonenstoof met tortillachips. In dit recept hoorde ook Heinz Tomato Frito gekarameliseerde ui en sjalot. Niet te vinden natuurlijk bij de Appie bij mij in de buurt. Dus heb ik gewone Tomato Frito van Heinz gekocht en zelf uien en sjalotten gekarakteriseerd in de oven. Uien en sjalotten in halve ringen mengen met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels balsamico azijn en zout en peper. 45 minuten op 160C⁰ in de oven.
Ingrediënten
1 rode ui
300 g winterpenen
2 el zonnebloemolie
200 g zwarte bonen in blik
250 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
495 g Heinz Tomato Frito gekarameliseerde ui en sjalot
2 tl gemalen komijnzaad
250 ml water
1 limoen
15 g verse koriander (ik gebruikte gedroogde)
1 eetrijpe avocado
125 g sour cream
50 g nacho chips naturel ( meer mag natuurlijk ook)
Dit recept kan je ook vinden op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197291/linzen-bonenstoof-met-tortillachips-advertorial

Zo maak je het
Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en winterpeen 4 min. op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de zwarte bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen, tomato frito, het komijnzaad en 250 ml water toe aan de hapjespan, breng aan de kook en stoof ca. 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in dunne partjes. Snijd de koriander fijn, houd wat achter voor de garnering. Roer 1 el limoensap (per 4 personen) en de fijngesneden koriander door de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes. Verdeel de stoof over diepe kommen en verdeel de sour cream, avocado, limoenpartjes en de rest van de koriander erover.
Hier thuis is het door ons alle 4 voor herhaling vatbaar verklaard.
Reactie plaatsen
Reacties