Hete bliksem

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 14:51

Niet zo heet als het klinkt, wel heel lekker

Er wordt hier regelmatig appelmoes gegeten. Meestal uit een potje. Maar laatst was er al een nieuwe pot open gemaakt terwijl er nog een aangebroken pot in de koelkast stond. Toen had ik opeens 2 aangebroken potten appelmoes. Tja, en nu? Google kwam met een lekker ouderwets recept: Hete bliksem. Het is niks anders dan aardappelpuree met gebakken uien. Geruld gehakt met kerrie. En dit in laagjes in een ovenschaal. Aardappelpuree, gehakt, appelmoes en weer aardappelpuree. Beetje paneermeel erover en nog even bruin laten worden in de oven op 200 graden. Gekookte worteltjes erbij en je hebt zo een oer-Hollandse en lekkere maaltijd.

Soms kan het allemaal zo simpel zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb