Frietje stoofvlees

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 14:49

Een lekkere hap om het weekend goed te beginnen

Als ik stoofvlees maak, maak ik altijd een dubbele portie. Het kost veel tijd dus zo hebben we 2 keer een lekkere maaltijd met 1 keer moeite doen en energieverbruik.
Van de week hebben we het gewoon gegeten met rodekool, aardappelpuree, appelmoes en stoofpeertjes.
Vandaag heb ik de rest van het vlees in de magnetron opgewarmd terwijl in de andere oven de friet aan het bakken was. Voor de vitamientjes nog een beetje salade erbij. Het vlees doe ik op de friet op een bord. Met een beetje knoflooksaus eroverheen wordt het helemaal een feestje.
Wij hebben in ieder geval lekker gegeten.

 

Ingrediënten

1,5 kg rib-runderlappen

5 uien

125 g ongezouten roomboter

50 g tarwebloem

750 ml rundvleesbouillon

3 gedroogde laurierblaadjes

4 kruidnagels

6 el witte wijnazijn

 

Zo maak je het

1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 50 gram boter (bij 4 personen) in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart op een bord.

2 Bak de ui 6 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 3 min. op laag vuur mee. Voeg de bouillon, laurierblaadjes, kruidnagel, azijn en het vlees toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven en laat ca. 5 uur stoven. Schep om de 45 min. om.

Wij eten het de eerste keer meestal met aardappelpuree, rodekool (lekker makkelijk uit pot, appelmoes en stoofpeertjes (als ik die nog heb).

De tweede keer eten we het dus lekker met gebakken friet uit de oven. Hier overheen verdeel ik het vlees en doe er knoflooksaus over en serveer het met een salade.

Bordje op schoot, Netflix aan voor een leuke film, het weekend kan beginnen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.