Broodje roerei

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 14:43

Een lichte maaltijd voor de niet al te grote trek

Mijn dochter had laatst ergens een beetje karnemelk voor nodig. Gelukkig had ze een pakje van een halve liter gekocht en niet een hele liter. Ik vind karnemelk echt een vies goedje en koop het echt nooit. Maar goed er was nog best veel over en zelfs dat vieze spul gooi ik niet weg. Oké, een klein beetje dan. Maar het meeste is opgegaan in een heerlijk Broodje roerei:

25 g ongezouten roomboter
200 g gesneden champignons
400 g Hollandse wokgroente
6 eieren
200 ml karnemelk
2 tl kerriepoeder
200 g oude kaasblokjes
8 sneetjes volkorenbrood

Verhit de boter in een koekenpan en bak de wokgroente en champignons 4 min. Klop ondertussen de eieren los met de karnemelk, kerriepoeder, peper en eventueel zout. Meng de kaas door de groenten. Schenk het eimengsel erover. Bak het ei al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar.

Leg het brood op de borden en schep het roerei erop.

Makkelijk en toch voedzaam.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb