Lekker en gezond ontbijt

Laatst had ik lekkere cupcakes gemaakt waar kwark in verwerkt zat. Die cakejes gingen er hier in als zoete koek! Van de kwark had ik nog een halve bak over. En wat doe ik daar dan mee? Weer iets nieuws verzinnen zodat ik het niet hoef weg te gooien natuurlijk. Ik vind kwark namelijk eigenlijk echt niet lekker. Bleh! Maarrrr, ik heb iets gevonden om het toch te gebruiken en dat het toch lekker is. Kwark met banaan,blauwe bessen en pangeanola. Voor de granola had ik toevallig alles in huis. Alleen had ik geen blauwe bessen. Maar dat heb ik gewoon vervangen door iets wat nog in de vriezer lag: Zakjevol zomerfruit. Dat ging ook prima. Maat omdat ik het eindresultaat toch nog wat zurig vond, of in ieder geval niet zo lekker heb ik er wat zoetstof doorheen geroerd om het geheel iets zoeter te maken. En zo vond ik het wel een heerlijk en gezond ontbijtje.
Ingrediënten
800 g magere kwark
200 g diepvries blauwe bessen
1 el milde olijfolie
40 g Biologisch volkoren havermout grof
40 g ongebrande amandelen
25 g rozijnen
½ tl gemalen kaneel
1½ el AH 100% pindakaas naturel
2 bananen
Dit recept staat ook op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197075/kwark-met-banaan-blauwe-bessen-en-pangranola
Zo maak je het
1 Meng de kwark met de blauwe bessen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de havermout ca. 6 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
2 Hak ondertussen de amandelen grof en voeg samen met de rozijnen en kaneel de laatste 2 min. toe aan de havermout (pangranola). Roer de pindakaas erdoor en laat op een bord in ca. 5 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
3 Snijd ondertussen de bananen in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verdeel de kwark over kommen. Verdeel de banaan erover en bestrooi met de pangranola.
Bereidingstip: Maak een dubbele hoeveelheid pangranola en gebruik dit bij het ontbijt ‘yoghurt met appel en pangranola’. Bewaar de granola in een goed afgesloten pot.
Variatietip: In plaats van zelfgemaakte pangranola kun je ook geroosterde muesli zaden of geroosterde muesli aardbei gebruiken, als je dat over hebt.
Reactie plaatsen
Reacties