Eigenlijk best een gezond cakeje en vooral erg lekker

Wat doe je als je veel vrije tijd hebt? Van alles en nog wat. Onder andere door de keukenkastjes gaan om te zien wat er allemaal is en wat je er nog mee kan.
Dus dat heb ik vandaag gedaan. Ik vond een bakje Zaden en pitten van AH. Dat heb ik ooit eens ergens voor moeten gebruiken en had nog wat over. Na wat speurwerk om het grote Wereld Wijde Web vond ik een recept voor Muffins met magere kwark en geraspte appel. De kwark moest ik nog even halen. Daar had ik maar de helft van nodig. Ik vind kwark zo echt niet lekker dus ik zal met de andere helft vast iets anders verzinnen.
Van de ahornsiroop had 15 ml te weinig. Boeien. Het heeft geen effect gehad op hoe de muffins geworden zijn. I.p.v. 12 heb ik er 17 uit kunnen maken. Ook eens maken?
Ingrediënten
2 Elstar appels
100 g kokosolie
150 g volkorentarwemeel
½ tl zout
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
2 middelgrote eieren
200 ml ahornsiroop
250 g magere kwark
100 g AH verrijker zaden en pitten mix
Dit recept is ook te vinden op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193425/muffins-met-magere-kwark-en-geraspte-appel
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveerde appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.
2 Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het volkoren-tarwemeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom.
3 Klop de eieren los in een andere kom. Meng met de appel, kokosolie, ahornsiroop, kwark en zaden- en pittenmix. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
4 Zet de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Reactie plaatsen
Reacties