Zooooo lekker!!!

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen was ik in het bezit van heul veul aardbeien voor weinig. Ik had nog 250 gram over en ook daar wilde ik nog iets leuks mee doen. Dus Appie weer geraadpleegd en ben uitgekomen op Kokos-aardbeienplaattaart. Ik heb een half recept gemaakt omdat ik daar net genoeg aarbeien voor had. Ik weer een heleboel restantjes kunnen gebruiken.
Toevallig had ik meer dan genoeg amandelen en kokos. Maar net iets te weinig roomboter. Dat heb ik gewoon aangevuld met margarine. Helaas had ik ook net iets te weinig volkoren meel. Daarom heb ik het stiekem aangevuld met een beetje bloem. Niemand die het merkt toch? Van de licht bruine basterdsuiker had ik ook iets te weinig. Dus hup, een beetje witte basterdsuiker erbij. Ik had nog net 2 eieren, pfff. En, hoe toevallig, een half bakje pistachenoten. En bijna precies genoeg!
Wat een mazzel! Dus een hele taart spontaan kunnen maken zonder eerst naar de winkel te hoeven. Maar ja, nu moet ik natuurlijk alsnog. Want wie kan er nou zonder eieren?
Ingrediënten
450 g ongezouten roomboter
200 g volkorenmeel
110 g gemalen kokos
100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g ongebrande amandelen
5 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
500 g aardbeien
225 g aardbeienjam
95 g ongezouten pistachenoten
En verder heb je nog nodig
ovenschaal (34 x 23 cm)
keukenmachine
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe 250 g boter, het meel, de helft van het kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de kristalsuiker, de rest van het kokos en de gesmolten boter erbij.
2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Reactie plaatsen
Reacties