Een heerlijk en gezond ontbijtje

Een tijdje geleden waren op de markt in Hoofddorp de aardbeien €3,50 voor 3 doosjes van 500 gram! Dat is bijna gratis! Meenemen! Maar zoveel aardbeien eten we nou ook weer niet. Dus ik ben weer in de Appie-app gedoken en kwam op een recept uit voor Havermout met rozijnen en aardbeien.
Natuurlijk heb ik e.e.a. een beetje moeten aanpassen: de amandelen (die ik nog had liggen) heb ik zelf even moeten schaven, de sojamelk heb ik vervangen door amandelmelk. Ik had ook halfvolle melk kunnen gebruiken maar de amandelmelk (mijn dochter is de enige die het gebruikt) was bijna over datum. Je moet wel een een beetje van een pap-achtig warm ontbijt houden. Maar ik vond het erg lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
20 g amandelschaafsel
250 g diepvries aardbeien
½ tl gemalen kardemom
2 el water
1 l sojadrink ongezoet
175 g volkoren havermout
80 g rozijnen
Dit recept kan je ook vinden op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197074/havermout-met-rozijnen-en-aardbeien
1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien, kardemom en het water ca. 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
3 Breng ondertussen in een steelpan op middelhoog vuur de sojadrink aan de kook. Voeg de havermout en rozijnen toe en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
4 Verdeel de havermoutpap over kommen. Verdeel de aardbeienpuree erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Reactie plaatsen
Reacties