Stoofperen

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 14:36

Je bent er even druk mee, maar dan heb je ook wat.

Verse stoofperen van eigen boom zijn eigenlijk niet echt restjes hè? Maar toch wilde ik deze met jullie delen. En omdat het er zoveel zijn geeft het wel restjes. Maar die deel ik gewoon lekker uit onder mijn vrienden.

 

Maar hoe maak je nou stoofperen? Peren schillen en eventueel snijden en klokhuizen verwijderen. In een pan met een fles zoete rode wijn, eventueel aanvullen met water. De peren moeten helemaal onderstaan. Flink wat suiker erbij, een stuk of 3 kaneelstokjes en 3 kruidnagels. Aan de kook brengen en 3 uur op het laagste pitje laten stoven. En klaar is kees.

 

 

 

 

Om ze lang te kunnen bewaren heb ik ze ouderwets geweckt.

Hiervoor kook je glazenpotten en de (niet plastic) deksels een paar minuten uit.

Pas op voor je handen, het wordt natuurlijk gloeiend heet.

Met een tang haal je de potten en deksels uit het water en laat ze afkoelen.

De nog warme peren doe je in de potten en vul je zoveel mogelijk aan met het kookvocht. Dan doe je de deksels er stevig op en zet ze omgekeerd neer en laat ze zo afkoelen. Als het goed is gegaan kan je ze zo maanden lang buiten de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.