Zooooo'n lekker taartje!!

In mijn tuintje staat dus een perenboom. Een Conference om precies te zijn. Maar er zaten zoveel peren aan dat we ze niet allemaal tegelijk konden opeten. Hier en daar heb ik wat weggegeven. Maar ik heb van een aantal peren een lekkere taart gemaakt. Hier moesten ook geschaafde amandelen in verwerkt worden. Daar had ik niet genoeg van Maar nog wel hele blanke amandelen. Dus heb ik die gewoon ook gebruikt. Even met de keukenmachine fijngemalen, dat moest met de geschaafde amandelen ook dus dat ging prima. Roomboter had ik ook niet maar met margarine ging het ook goed. En het benodigde citroensap van een verse citroen had ik ook niet huis. Ook niet in een flesje. Maar een beetje sinaasappelsap was een goede vervanger. Het klinkt zo een wel wat als gepruts maar uiteindelijk is het een heerlijke taart geworden.
Ingrediënten
100 g amandelschaafsel
200 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
200 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
1 citroen
5 Conference peren
Verder nog nodig
staafmixer of keukenmachine
taartvorm (Ø 28 cm)
Het recept is ook te vinden op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R409678/perentaart
Hoe maak je het
1 Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd de helft van de boter in blokjes. Kneed met de bloem, 100 g basterdsuiker tot een kruimelig geheel. Splits 2 eieren. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen uit. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier het laatste ei doorheen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
3 Vet de taartvorm in. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.
Reactie plaatsen
Reacties