Een lekker oud receptje gekregen van mijn schoonmoeder
Vandaag heb ik voor jou een lekker, simpel en heel oud gerechtje. Kippenprutje, ik heb het wel eens bij mijn schoonouders gegeten. En het recept komt van de moeder van mijn schoonvader. Degenen die mijn kookboek in bezit hebben kunnen het recept hierin terugvinden.
Deze keer ging het koken met restjes andersom. Ik was van plan dit gerecht te maken en toevallig had ik nog een restje rijst in de vriezer voor erbij. Ook had ik nog gemberbolletjes en een halve overgebleven ijsbergsla, halve ui en en stukje komkommer voor de frisse salade. En alles ging schoon op. Niks in de GFT-bak. Daar houd ik nou van!
En hoe maak je het?
600 gram kipfilet bakken. Ananas (uit blik),en 3 gemberbolletjes klein snijden. Dit bij de kip doen met 1 theelepel sambal, bakje crème fraîche, een zakje kerriesaus, 2 uitgeperste teentjes knoflook en een beetje peper en zout. Even laten pruttelen. Dan in een ovenschaal met geraspte kaas erover nog 20 minuten in de oven op 200C⁰. Rijst en salade erbij serveren en smullen maar.
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties