
Dit recept is gebaseerd op 2 aangebroken zakjes met kokosrasp. Maar natuurlijk is het vaak zo dat het dan toch noodzakelijk is om extra benodigde ingrediënten te halen. Zo was het bij dit recept ook het geval. In het recept staat ook een potje lemon curd. Dat wilde ik niet kant en klaar hebben. Dus na een beetje Googelen vond ik een receptje om de lemon curd zelf te maken. En met succes! Het is heerlijk geworden.
Het recept vind je hier met dank aan Laura's Bakery: https://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/
Het recept voor het gebakje gebakje is er één van AH.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187948/fris-gebakje-met-lemon-curd

Lemon curd
Ingrediënten
- rasp van 2 flinke citroenen
- sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 2 eieren (geklutst)
Instructies
- Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
- Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
- Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
- Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen (ik maakte een grote portie, voor dit recept is een kleine schaal voldoende). Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de uiteindelijke juiste dikte.

Het gebakje maken (8 personen)
Ingrediënten
100 g havermout
50 g ongebrande notenmix
75 g dadels zonder pit
2 el kokosolie
2 el vloeibare honing
250 g mascarpone
4 el lemon curd
98 g geraspte kokos
4 takjes verse munt
Instructies
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
2 Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.
Reactie plaatsen
Reacties