Cake met frosting

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 14:47

Een makkelijke en snelle cake waarvoor je meestal de deur niet uit hoeft om boodschappen voor te halen.

 

Na een baksessie van mijn dochter was er een flinke hoeveelheid frosting overgebleven. Dit was roomkaas met poedersuiker en roomboter. Zonde om weg te gooien. Daarom heb ik een doodgewone cake gebakken. Die even doorgesneden om er een laag frosting tussen te doen en nog een laag bovenop de cake en een beetje versierd met wat sprinkels die ik nog had. Simpel en toch erg lekker.

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • cakeblik van 25 cm

 

 

1. Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte).

2. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.

3. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

4. Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).

5. Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

6. Als de cake goed is afgekoeld shijd je hem in de lengte doormidden en smeert een helft in met een gedeelte van de frosting.

7. Dan leg je de andere helft erop en smeert de bovenkant in met de rest vast de frosting.

8. Bestrooi de bovenkant met nog wat gezellig gekleurde sprinkels en je hebt in no time toch een leuk en lekker hapje voor bij de koffie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.