Een heerlijk makkelijk snelle en gezonde salade

Voor een ander recept had ik laatst rucola nodig. Dit ben ik helemaal vergeten om erbij te geven. Vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar iets ander met rucola. En dit is het geworden. Uiteraard ging er weer wat mis ik was de pijnboompitjes vergeten te kopen. Maar ik had nog een bakje met amandelschaafsel wat al geroosterd was. Dat heb ik gebruikt en smaakte er ook prima bij.
500 g glutenvrije ravioli spinazie-ricotta
25 g pijnboompitten
600 g tastytom-trostomaten
220 g mozzarella
90 g prosciutto crudo
2 el extra vierge olijfolie
85 g rucola
1 el cremaceto balsamico
1 Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
2 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op laag vuur goudbruin. Snijd de tomaten in partjes van 1 cm. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto in stukjes.
3 Giet de ravioli af en meng in een schaal de tomaten en olie door de nog warme pasta. Schep vervolgens de mozzarella, prosciutto en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de cremaceto.
Reactie plaatsen
Reacties