Groentecurry met broccolirijst en cashewnoten

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 18:27

Als je van curry houdt zou je dit echt eens moeten proberen. 

600 g broccoli

1 middelgrote ui

1 el milde olijfolie

½ AH Biologisch pompoen

100 g boemboe rode curry

400 ml Bon Coco kokosmelk light in blik

200 g sugarsnaps

500 g spruiten

800 ml water

1 limoen

100 g gezouten cashewnoten

1 Was de broccoli, dep droog en snijd in roosjes. Schil de stronk en snijd in grove stukken. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.

2 Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui in 5 min. goudbruin. Boen ondertussen de halve pompoen schoon en snijd in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

3 Voeg de boemboe toe aan de ui in de pan en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg de pompoenblokjes toe en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

4 Verwijder ondertussen de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Voeg de sugarsnaps en spruiten toe aan de curry en kook nog 5 min. mee.

5 Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe het water in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zacht koken. Doe de helft van de broccolirijst in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan in 3 min. gaar. Herhaal met de rest van de broccolirijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6 Boen de limoen schoon, rasp met de fijne rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Voeg het limoensap toe aan de curry. Bestrooi de curry met het limoenrasp en de cashewnoten. Serveer met de broccolirijst.

 

Dit recept heb ik gebaseerd op restjes van stronkjes broccoli. Want zelf broccolirijst maken is o zo simpel en het is zo zonden om de stronkjes weg te gooien.

Je kan de rijst stomen zoals in het recept staat beschreven. Maar als je een stoomoven hebt kan je het natuurlijk ook daarin doen.

Toevallig had ik van mijn lieve schoonmoeder afgelopen weekend een mooie flespompoen gehad. Dat kwam dus heel goed uit want toevallig gaat er in dit recept een halve pompoen. Van de andere helft ga ik een lekker soepje maken. Natuurlijk zal ik het recept daarvan ook op deze website delen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.