Gezonde rösti-ovenschotel

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 11:48

Met een restje prei en zuivelspread gemaakt en hier in mijn gezin daar alle 4 goed gekeurd!

 

Vandaag deel ik mijn eerste gerecht met je, gebaseerd op restjes die in de koelkast lagen. In dit geval had ik wat prei over en zuivelspread. Hier in het gezin unaniem goedgekeurd.

 

Wat heb je nodig:

800 g iets kruimige aardappelen

4 el olijfolie mild

2 tenen knoflook

3 preien

1 tl kerriepoeder

450 g diepvries broccoliroosjes

375 g Vegan rulstukjes

200 g zuivelspread knoflook en kruiden

ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

 

Het recept is ook te vinden op https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197255/gezonde-rosti-ovenschotel

 

 

Hoe maak je het:

 

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof en meng met ¾ van de olie. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen.

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, prei en kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes, rulstukjes en zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de groente over de ovenschaal en dek af met de geraspte aardappel. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de aardappel te donker wordt.

 

Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.